1 Infaq 6 Kebaikan (INFAQ BUAT PELAJAR TAHFIZ)

BINA MAHLIGAI SYURGA BERSAMA AS SOFA

Tidak ada yang lebih bahagia selain memperoleh tuaian hasil dari amal jariah yang kita lakukan di dunia.

Jom, bersama As Sofa mengutip sebanyak yang boleh saham akhirat melalui Infaq Pelajar Tahfiz.

AHLI ALLAH

Ahli ilmu dan al Quran ini ibarat ladang yang punyai tanah subur untuk kita bercucuk tanam kerana mereka ini merupakan golongan yang mulia di sisi Allah SWT dan Rasulullah ﷺ.

Dari Anas bin Malik r.a, Nabi ﷺ bersabda: “Sesungguhnya di sisi Allah SWT mempunyai ahli-ahli yang dilantik dari kalangan manusia. Para sahabat bertanya: “Wahai Rasulullah ﷺ! Siapakah mereka itu?” Baginda ﷺ bersabda: “Merekalah Penghafal dan pengajar Al-Quran, Mereka adalah golongan yang diutamakan.”

(Riwayat Ibn Majah)

Sertai Yayasan Sofa kerana

Kami mencari 1 JUTA daripada 18 juta umat Islam untuk infaq bulanan dengan hanya RM6 setiap bulan.
KENAPA RM6?
Ia adalah simbolik kepada 6 saluran, 6 Rukun Iman dan 6 hari diciptakan langit yang luas.
Setiap infaq yang diperoleh daripada anda, akan disalurkan ke

6 SALURAN ini :-

1.Tajaan Pelajar
2.Pentarbiahan
3.Latihan
4.Kajian & Penyelidikan
5.Waqaf Tanah Tahfiz
6.Pembangunan & Penyelenggaraan

Semua infaq anda bertujuan untuk memartabatkan pendidikan tahfiz berlandaskan al-Quran dan Ahli Sunnah wal Jamaah.

Keistimewaan pelajar tahfiz As Sofa :-

✅ Mempelajari ilmu al-Quran dan Turath sehingga berjaya menghafal dengan baik

✅ Mengimarahkan setiap malam dengan majlis ilmu terutama malam Jumaat

✅ Seawal jam 4 pagi sudah memulakan hari dengan tahajjud dan bacaan al-Quran serta zikrullah

✅ Berketerampilan dari segi akademik, ilmu al-Quran dan sahsiah serta berpaksikan Ahli Sunnah wal Jamaah

Sertai kami HARI INI juga, infaq untuk saham abadi.

Firman Allah SWT maksudnya: “Allah SWT lah yang menciptakan langit dan bumi dan apa yang ada di antara keduanya dalam ENAM masa…”

(Al-Sajdah: 4)

lafaz, infaq

“Saya dengan ini berinfaq sebanyak (jumlah wang yang diinfaqkan) atas nama (niat infaq atas nama siapa) untuk membina Institusi Imam Ahmad Ibn Idris yang dikelola oleh Yayasan Sofa kerana Allah SWT”

Selepas membaca akad ini, anda boleh isi borang maklumat di bawah dan membuat transaksi infaq. ﷺ
*Selepas pembayaran dilakukan, sebarang pembatalan pembayaran atau pembayaran balik tidak akan dikembalikan.
*Semua maklumat dan data peribadi anda adalah menjadi kerahsiaan kami. Pihak kami sentiasa menjaga setiap maklumat dan data yang di berikan, In Sya Allah.

GAYAH ABDULLAH

May 3, 2024